Son Dakika
banner1

Jeff Flake: Türkiye'nin Suriye ile barışmasına karşıyız

ABD'nin Ankara Büyükelçici Jeff Flake, Türkiye'nin Suriye ile normalleşme çalışmalarına yönelik, ABD'nin rejimle ilişki geliştirmeye karşı olduğunu söyledi.

GENEL 20.01.2023, 08:53
Jeff Flake: Türkiye'nin Suriye ile barışmasına karşıyız

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, Ankara'da bir grup gazeteciye Türk-Amerikan ilişkilerinin güncel durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD'li mevkidaşı Antony Blinken'ın dün Washington'da bir araya geldiğini anımsatan Flake, iki ülke arasındaki üst düzey görüşmelerden dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

Blinken'ın Türkiye'ye Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'ndan dolayı teşekkür ettiğini dile getiren Flake, görüşmede ayrıca Türkiye'ye F-16 satışı, Rusya-Ukrayna savaşı ve NATO gibi konuların da gündeme geldiğini aktardı.

"ABD rejim ile ilişki kurmaya karşıdır"

Flake, Türkiye ile Suriye arasında 11 yıl sonra başlayan angajmana ilişkin bir soru üzerine, "Bu konudaki sorular için sizi Türk hükümetine yönlendiriyorum. ABD, rejim ile temas kurmaya ve ilişkileri normalleştirmeye karşıdır." ifadesini kullandı.

ABD'nin düzeni bozulacak

Türkiye ile Suriye rejimi arasında ilişkilerin normalleşmesi, Amerika'nın Suriye'de kurduğu kirli düzenin sonunu getirecek.

Terör örgütü PKK/YPG'ye silah ve para yardımı yapan Amerikalılar, teröristlerin işgal altında tuttuğu bölgelerdeki petrollere el koyup satıyor.

Amerika, terör örgütlerini kullanarak yaptığı petrol satışından 110 milyar dolar gelir elde etti.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu