Son Dakika
banner1

İstanbul ve Ankara arası 80 dakikaya inecek! Süper hızlı tren projesi başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı proje çalışmalarını başlattık. Süper hızlı tren hattımızda saatte 350 kilometre hıza ulaşacak trenlerimizle seyahat süresini 80 dakikaya indireceğiz" dedi.

GENEL 26.03.2024, 11:03
İstanbul ve Ankara arası 80 dakikaya inecek! Süper hızlı tren projesi başladı

"2002 yılından bu yana demiryollarına 57 milyar doların üstünde yatırım gerçekleştirdik" diyen Uraloğlu, Ankara-İstanbul arası yapılacak Süper Hızlı Tren'e dikkat çekti.

"Çalışmalar başladı, Ankara-İstanbul arası 80 dakikaya inecek"

Bakan Uraloğlu, şunları söyledi:

Ankara-İzmir arasındaki seyahat süresini 14 saatten 3 saat 30 dakikaya düşürecek olan Ankara-İzmir hattında da çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz.

Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı proje çalışmalarını başlattık. Süper hızlı tren hattımızda saatte 350 kilometre hıza ulaşacak trenlerimizle seyahat süresini 80 dakikaya indireceğiz.

"Türkiye'nin dört bir yanını demiryollarıyla birleştirmeye devam edeceğiz"

Demiryollarında Ankara'ya çağ atlatıldığını belirten Bakan Uraloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

10 bin 948 kilometre olan hat uzunluğumuzu 13 bin 919 kilometreye yükselttik. 2 bin 251 kilometre hızlı tren hattı inşa ettik. Ülkemizi, yarım asırlık hayalimiz olan Yüksek Hızlı Tren işletmeciliği ile tanıştırdık ve Avrupa’da 6'ncı dünyada 8'inci hızlı tren işletmecisi yaptık. 2009 yılında Eskişehir-Ankara hattı ile ülkemizde ilk Yüksek Hızlı Tren ile tanışan şehir Eskişehir oldu.

Daha sonra, Ankara-İstanbul, Ankara-Konya, Konya-Eskişehir, İstanbul-Konya, Konya-Karaman ve elbette son olarak geçen yıl hizmete aldığımız Ankara-Sivas güzergâhlarında devam ediyor. Şu anda hızlı tren hatlarımız 11 şehre doğrudan, 9 şehre ise dolaylı hizmet vererek ülkemiz nüfusunun yüzde 50’sine ulaşıyor.

Vatandaşlarımızın konforu ve güveni için Türkiye’nin dört bir yanını demiryolu ağları ile birleştirmeye, devam edeceğiz. Akyazı ile Ankara arasında kalan kesiminde Orta Anadolu Otoyolu’nu inşa etmeyi planlıyoruz. Otoyolumuzu, 276 kilometre uzunluğunda tesis edeceğiz. Demiryollarında Ankara’ya adeta çağ atlattık.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu