Son Dakika
banner1

Cumhuriyet Gazetesi önce İyi Parti'yi tehdit etti sonra da "Hiç bir parti hedef alınmamıştır." diyerek çark etti

"Masayı şu ya da bu nedenlerle dağıtan kim olursa olsun Türk siyasal tarihine sadece kendi çıkarlarını düşünen bir siyasetçi olarak geçecektir." diyerek açıkça tehditte bulunmuştu. Bu tehdit çeşitli gazetelerde Meral Akşener'e yönelik olduğu şeklinde yorumlanınca çark ederek "Oysa yazı tarihe geçmiştir. Ulusal çıkarları koruyan o yazıda hiçbir parti lideri hedef alınmamıştır." diye açıklama yapmak zorunda kaldılar.

GENEL 05.02.2023, 14:13 05.02.2023, 21:42
Cumhuriyet Gazetesi önce İyi Parti'yi tehdit etti sonra da "Hiç bir parti hedef alınmamıştır." diyerek çark etti


Cumhuriyet Gazetesi önce İyi Parti'yi tehdit etti sonra da "Hiç bir parti hedef alınmamıştır." diyerek çark etti.
Altı parti, 13 Şubat'ta Saadet Partisi'nin ev sahipliği yapacağı toplantıya hazırlık yaparken İyi Parti'nin Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak bakmadığı muhalif çevrelerde tedirginliğe yol açtı. İyi Parti içerisinden Kılıçdaroğlu aleyhine yükselen bu sesler Cumhuriyet gazetesini rahatsız etti. Açıkça olmasa da “Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi öncesinde, masayı kişisel siyasi beklentileriyle dağıtma girişiminde bulunan tarih karşısında sorumludur” diyerek "Masayı sakın dağıtmayın! Dağıtırsanız hemen karalama kampanyasına başlarız" imasında bulundu.


İşte o yazı:
Türkiye'nin en köklü gazetesi Cumhuriyet, ülkenin geleceğini ilgilendiren konularda uyarılar yapmayı, tarihsel bir sorumluluk olarak kabul eder.
Bu nedenle 3 Şubat’ta “6’lı masa dağılamaz, bu seçim mutlaka kazanılmalı” başlıklı bir başyazı kaleme alındı. Yazıda liderlere çağrı yapılarak “Bugün Türkiye’nin dayandığı Cumhuriyet felsefesi tehlikededir... 6’lı masa liderleri daha serin kanlı olmalı, duygulardan uzaklaşmalıdırlar. Bilinmelidir ki AKP iktidarının en çok görmek istediği 6’lı masanın çekişme içine girmesi ve dağılmasıdır” denildi.
6’lı masanın tüm liderlerine yapılan bu çağrı, bazı basın yayın organlarında çarpıtılarak “Cumhuriyet gazetesi Meral Akşener’i hedef aldı” sözleriyle manşetlere taşındı, TV programlarında tartışıldı.
Oysa yazı tarihe geçmiştir. Ulusal çıkarları koruyan o yazıda hiçbir parti lideri hedef alınmamıştır.
Yazıda açıkça “Hangi siyasi parti lideri olursa olsun, Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi öncesinde, masayı kişisel siyasi beklentileriyle dağıtma girişiminde bulunan tarih karşısında sorumludur” denilmiştir.
Nitekim Sayın Akşener de 1 Şubat tarihinde Meclis’te yaptığı konuşmada “Ferasetle, feragatle, fedakârlıkla kurduğumuz bu kutlu mücadele hiçbir kaprise, inada, şahsi hırsa, koltuk hesabına feda edilemez” demişti.
Başyazı Sayın Akşener’in yaptığı bu uyarıyla örtüşmektedir.
Tekrar ediyoruz: Masayı şu ya da bu nedenlerle dağıtan kim olursa olsun Türk siyasal tarihine sadece kendi çıkarlarını düşünen bir siyasetçi olarak geçecektir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu