Son Dakika
banner1

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! "Sivil şehitlik ve sivil gazilik geliyor"

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde 'Sivil şehitlik ve sivil gazilik geliyor.' diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimat verdiğini duyurdu.

GENEL 27.01.2023, 09:28
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! "Sivil şehitlik ve sivil gazilik geliyor"


     

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde 'Sivil şehitlik ve sivil gazilik geliyor.' diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimat verdiğini açıkladı. 

"AİLELER ŞEHİT YA DA GAZİ MADALYASINI GÖĞÜSLERİNDE TAŞIMAK İSTİYOR"
"6 bin 44 vatandaşımız terör olayları sırasında hayatını kaybetti, 11 bin 490 vatandaşımız ise yaralandı." diyen Selvi, "Aileler, terör saldırısında hayatını kaybeden yakınlarının sivil şehit sayılmasını, yaralananların sivil gazi olarak kabul edilmesini talep ediyor. Ailelerin maaş ya da kadro beklentisi yok ama şehit ya da gazi madalyasını göğüslerinde taşımak istiyorlar." ifadelerini kullandı. 

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİMAT VERDİ"
Talebin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletildiğini belirten Selvi, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sivil şehit ve sivil gazilik konusunda çalışma yapılması talimatı verdiği ortaya çıktı." dedi. 

İşte Selvi'nin yazısının ilgili bölümü:

TERÖR MAĞDURLARI

Ancak bir de sivil terör mağdurları var. Terör saldırıları sırasında hayatını kaybedenler, yaralananlardan söz ediyorum. 6 bin 44 vatandaşımız terör olayları sırasında hayatını kaybetti, 11 bin 490 vatandaşımız ise yaralandı.

Aileler, terör saldırısında hayatını kaybeden yakınlarının sivil şehit sayılmasını, yaralananların sivil gazi olarak kabul edilmesini talep ediyor. Ailelerin maaş ya da kadro beklentisi yok ama şehit ya da gazi madalyasını göğüslerinde taşımak istiyorlar.

ERDOĞAN’IN TALİMATI

Bu talep Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletildi. Erdoğan’ın, “Onların hakkı ne yapılması gerekiyorsa yapalım” dediği ifade edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sivil şehit ve sivil gazilik konusunda çalışma yapılması talimatı verdiği ortaya çıktı. Erdoğan’ın, “Çalışmanızı yapın, bunu cumhurbaşkanı kararnamesi ile hayata geçirelim” dediği ifade edildi.

SOYLU ÇALIŞIYOR

İçişleri Bakanlığı bu konuda bir çalışma başlattı. Düzenlemenin neleri kapsadığı ise ancak açıklanınca ortaya çıkacak.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar (0)
12
az bulutlu