Son Dakika
banner1

Bakan Karaismailoğlu, Ankara-İstanbul arasını 80 dakikaya indirecek süper hızlı trenden ilk detayları paylaştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan süper hızlı trene ilişkin ilk bilgileri paylaştı. Ankara-İstanbul arasını 80 dakikaya düşürecek süper hızlı tren saatte 350 kilometre hıza ulaşabilecek.

GENEL 12.04.2023, 17:10
Bakan Karaismailoğlu, Ankara-İstanbul arasını 80 dakikaya indirecek süper hızlı trenden ilk detayları paylaştı



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün AK Parti'nin seçim beyannamesini açıklamıştı. Burada en dikkat çeken vaatlerden biri de Ankara-İstanbul arasında yapılacak süper hızlı tren hattı oldu.

NTV canlı yayınına katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, süper hızlı tren proejesiyle ilgili ilk detayları paylaştı.

ANKARA-İSTANBUL ARASI 80 DAKİKAYA İNECEK

Yapılacak süper hızlı tren saatte 350 km hıza kadar ulaşabilecek. Bu sayede Ankara Kızılay-İstanbul Kadıköy arası mesafe 80 dakikaya düşecek.

"TAMAMEN FARKLI BİR HAT OLACAK"
Projenin seçim sonrası başlayacağını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Tamamen farklı bir hat üzerinde yapılacak. Mevcut hızlı tren hattı kullanılmaya devam edecek. Fizibilitelerini yaptık, projeleri hazırladık." ifadelerini kullandı.

"KANAL İSTANBUL BÜTÇEYE YÜK OLMAYACAK"
Kanal İstanbul projesiyle ilgili konuşan Bakan Karaismailoğlu, "Kanal İstanbul genel bütçemize yük olmayacak. Kanal İstanbul'un maliyeti kendi gelirleriyle finanse edileek bir proje olacak." dedi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu