Son Dakika
banner1

Antakya'yı gören BM temsilcisi şok oldu.. Bu yıkım değil kıyamet

Birleşmiş Milletler temsilcisi olarak Türkiye'ye gelen üst düzey yetkili David Beasley, Antakya'daki yıkımı 'kıyamet' kelimesiyle özetledi. Gördüklerini anlatan Beasley, "Bu yıkımın boyutunu kavramak mümkün değil" sözlerine yer verdi.

GENEL 27.02.2023, 10:54
Antakya'yı gören BM temsilcisi şok oldu.. Bu yıkım değil kıyamet

Asrın felaketi Kahramanmaraş merkezli deprem, ardında acı dolu hatıralar bıraktı. Dünyanın her yerinden Türkiye'ye yardımlar yağarken, başka ülkelerden gelen arama-kurtarma ekipleri ise 'hayatlarında böyle bir şey görmediklerini' söylemeye devam ediyor.

Birleşmiş Milletler (BM) bünyesindeki Dünya Gıda Programı'nın Yönetici Direktörü David Beasley ise dün Antakya'da incelemelerde bulundu.
Depremde yaşanan yıkımı gören Beasley'in kullandığı kelime ise dünya gündemine oturdu.

Deprem felaketi nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 50 bini geçtiğini ifade eden Beasley, "Bugün gördüklerimi tek bir kelimeyle anlatabilirim: Kıyamet" ifadelerine yer verdi.

Sözlerine devam eden Beasley, "Tüm mahalleler dümdüz olmuş durumda. Binalar yıkılmış, okullar ve dükkanların hepsi dağılmış. Bu yıkımın boyutunu kavramak mümkün değil" açıklamalarında bulundu.

 Suriye'deki yıkımdan da bahseden BM temsilcisi halihazırda devam eden savaş nedeniyle oraya yardımların daha zor ulaştığının altını çizerek "Yıkıma yıkım eklendi" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Sabah

Yorumlar (0)
12
az bulutlu