Son Dakika
banner1

Aliyev duyurdu: Azerbaycan'da Bayraktar Merkezi kurulacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev TEKNOFEST alanına Togg ile geldi. Aliyev burada yaptığı konuşmada 'Azerbaycan'da Bayraktar merkezi yapmaya karar verdik.' dedi. Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen Türkiye'nin en büyük teknoloji ve havacılık etkinliği TEKNOFEST'E katılan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Türkiye'nin son 20 yılda şerefli bir yol kat ettiğini ve dünya çapında söz sahibi olduğunu belirtti.

GENEL 29.04.2023, 12:49
Aliyev duyurdu: Azerbaycan'da Bayraktar Merkezi kurulacak!

"TÜRKİYE, TÜRK DÜNYASININ BİRLEŞMESİNDE ÇOK BÜYÜK ROL OYNUYOR"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye ve Azerbaycan dost ve kardeş ülkelerdir. Aynı zamanda 2 yıl önce Şuşa beyannamesi ile Türkiye ve Azerbaycan resmen müttefik oldular. Türkiye, onun Cumhurbaşkanı, kardeş Türk halkı daima bizim yanımızda oldu. Bu bize ilave güç verdi.

1 yıl önce TEKNOFEST festivali Bakü'de geçirilmişti. Aziz kardeşimle iştirak etmiştik. Bugün ben buradayım. Türkiye ve Azerbaycan hep aynı yerdedir.

"HEM TÜRKİYE'Yİ HEM DE BİZİ GÜÇLENDİRİYOR"

Türkiye son 20 yıl içinde büyük ve şerefli bir yol kat etti. Türkiye dünya çapında söz sahibi oldu. Sayın Cumhurbaşkanının liderliği ile Türkiye bölgede barışın istikrarın güvenliğin garantörü olmuştur.

Türkiye Avrasya'nın enerji, ulaştırma ve siyasi merkezidir. Türkiye'nin güçlü duruşu hem Türkiye hem de müttefiklerini güçlendiriyor. Türkiye'nin savunma sanayisi bugün tüm dünya tarafından kabul ediliyor. Hem Türkiye'yi hem de bizi güçlendiriyor ve bundan sonra Türkiye'nin güvenliğini temin edecektir.

AZERBAYCAN'A BAYRAKTAR MERKEZİ

Azerbaycan'da Bayraktar merkezi yapmaya karar verdik. Ümit ediyorum ki Kızıl Elma yakın gelecekte Azerbaycan semalarında olacaktır. Kızıl Elma göklerde, TGC Anadolu denizde, TOGG yollarda. Bugünkü Türkiye budur. Türkiye ve Azerbaycan bir millet iki devlettir. Biz bugün bunun ispatıyız."

LİBYA BAŞBAKANI'NDAN AÇIKLAMA

TEKNOFEST'te açıklama yapan Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, yaptığı açıklamada, "Çok değerli kardeşim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüce Türkiye'nin Cumhurbaşkanı sözlerimin başında sizlere sağlığınızın ve afiyetinizin devamını isterim. Bugün burada bu etkinliğe katılıyor oluşum, Türk halkıyla Libya halkının köklü birlikteliğini vurgulamaktadır. Türkiye bugün başarılı bir devletin güzide örneğidir. Milletine hizmet eden bir Türkiye modelini görmekteyiz. Bugün Türkiye'nin bilge yönetericiyle bütün meydan okumalara karşı dik ve sağlam durduğunu görmekteyiz. Bunun örneklerinden bir tanesi de elim depremden hemen sonra nasıl hızlı şekilde yaraların sarıldığını müşahede etmekteyiz. Cenabı Allah birliğimizi ve beraberliğimi devam ettirsin" dedi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu