Son Dakika
banner1

AFAD'dan 'artçı' uyarısı: 6 ve üzeri olabilir

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, AFAD Genel Merkezinde açıklamalarda bulundu. Orhan Tatar yaptığı konuşmada, 'Bu büyüklükteki depremler sonrası artçı sarsıntılar daha uzun bir süre devam edecektir. Bu anlamda hasarlı binalardan uzak durulması, girilmemesi büyük önem taşıyor' ifadelerini kullandı.

GENEL 19.02.2023, 13:35
AFAD'dan 'artçı' uyarısı: 6 ve üzeri olabilir


AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Tatar, AFAD Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında; Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerde artçı sarsıntıların bir süre daha devam edeceğini söyledi.

Tatar'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Bu her iki çok sıra dışı deprem. Artçı sarsıntı sayısı 6 bini geçti. Şu anda 6 bin 40'a ulaştı. 3-4 arası büyüklükte olanlar 1628, 4-5 arası 436, 5-6 arası 40 adet olarak ölçüldü. Bir adet de 6üzerinde sarsıntı var. 5-6 arası 40 adet artçı sarsıntı, son 4 ayda yaşadığımız İzmir ve düzce merkezi büyüklüğündeki depremlere karşılık geliyor. Dün de yine Göksun merkezli 5.1 büyüklüğünde artçı meydana geldi."

UYARI YAPTI

"Artçı sarsıntılar daha uzun bir süre devam edecek. Bu artçılar 6 ve üzerine çıkabilir. Hasarlı binalara girilmemesi büyük önem taşıyor."

"Sosyal medyada sıkça paylaşılan görüntülerden birindeki gökyüzünde şimşek çakması olağan görüntülerdir. Bu kadar büyük bir sürtünme etkisi ile fayın kırıldığı hat boyunca ışık kütlesinin oluşması olağandır."

"Heyelan ve kaya düşmesi anlamında yerleşim bölgelerini doğrudan tehdit eden tehlikenin bulunmadığını söyleyebiliriz."

Yorumlar (0)
12
az bulutlu