Son Dakika
banner1

28 Şubat paşaları ölümle pençeleşiyor

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), 28 Şubat davasından tutuklu bulunan emekli askerlerin serbest bırakılması için başvuruda bulundu. HKP Genel Sekreteri Av. Ali Serdar Çıngı, “Paşalar şu anda ölümle pençeleşmektedir. Paşaların bir an evvel zindanlardan salıverilmesi gerekmektedir” dedi.

GENEL 01.03.2023, 09:33
28 Şubat paşaları ölümle pençeleşiyor

’28 Şubat’ başvurusu: Paşalar ölümle pençeleşmektedir

28 Şubat kumpası davasında, emekli Orgeneral Ahmet Çörekçi (91), emekli Tuğgeneral İdris Koralp (75), emekli Orgeneral Çetin Doğan (83), emekli Orgeneral Fevzi Türkeri (82), emekli Korgeneral Yıldırım Türker (82), emekli Tümgeneral Cevat Temel Özkaynak (78) ile emekli Tümgeneral Erol Özkasnak (77) halen tutuklu bulunuyor.

HKP avukatları; Ankara Sincan Cezaevi’nde bulunan Fevzi Türkeri, Yıldırım Türker, Cevat Temel Özkaynak ve Erol Özkasnak için Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’ne, İzmir Buca Kırıklar Cezaevi’nde bulunan Çetin Doğan için İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na, İstanbul Silivri Cezaevi’nde bulunan Ahmet Çörekçi ve İdris Koralp için Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na ayrı ayrı başvuruda bulundu.

‘PAŞALAR ÖLÜMLE PENÇELEŞMEKTEDİR’

Konuya ilişkin HKP Genel Sekreteri Av. Ali Serdar Çıngı açıklama yaptı. Çıngı, özetle şunları kaydetti:

“Ergenekon, Balyoz operasyonlarıyla öncelikle Türk Ordusu, üniversiteleri, eğitim kurumları, kamu kurumları çökertilmiş en sonunda da yargı AKP ve FETÖ’nün büroları durumuna getirilmiştir. İşte bu aşamadan sonra yargı mekanizması kullanılarak 28 Şubat’ın komutanları hakkında sözde yargılama faaliyeti başlatılmıştır. Burada sahte deliler üretilerek, kanun dışı yargılama sonucunda komutanlar müebbet hapse mahkum edilerek zindanlara atılmıştır. Şu anda tutuklu bulunan paşalar 80‘li, 90’lı yaşlardadır ve zindanlarda ölüme terk edilmiştir. Bunu yapanların insani, vicdani, ahlaki değerleri yoktur. Paşalar şu anda ölümle pençeleşmektedir. Oysa Anayasamızda, yasalarda koşullarının ve durumlarının, fiziki durumlarının gereği bir an evvel zindanlardan salıverilmesi gerekmektedir. Paşalara uygulanan bu vicdansız, kanunsuz, hukuksuz uygulamaya son verilmesi için başvurularda bulunduk. Bunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

Yorumlar (0)
12
az bulutlu