Son Dakika
banner1

Mehmet Şimşek'ten ilk paylaşım: Acil önceliğimiz...

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, ekonomi yönetiminde kurallara dayalı politika oluşturulacağını vurguladı. Şimşek, 'Öngörülebilirliği artırmak için kurala dayalı politika taahhüdümüzü teyit ediyoruz' ifadelerini kullandı.

EKONOMİ 07.06.2023, 19:20
Mehmet Şimşek'ten ilk paylaşım: Acil önceliğimiz...


28 Mayıs'ta gerçekleştirilen 2. tur seçimlerinden zaferle ayrılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine'de değişiklik yaptı. Yeni Kabine'de eski dönemden sadece Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kaldı. Kabine'de en dikkat çeken değişiklik ise Nureddin Nebati'nin yerine Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinin Mehmet Şimşek'e verilmesi oldu

Bakanlık sonrası ilk paylaşım

Şimşek'ten ekonomi yönetiminde büyük beklentiler var. Hem vatandaş hem de siyasiler Şimşek'in ekonomiyi toparlamasını bekliyor. Şimşek, bakanlığı sonrası ilk paylaşımını İngilizce olarak yaptı.

"İlkelerimiz şeffaflık, tutarlılık ve hesap verebilirlik olacak"

Şimşek paylaşımında şunları aktardı: "Beş yıllık bir aradan sonra, Hazine ve Maliye Bakanı olarak yemin ederek ayrı bir onur ve ayrıcalığa sahip oldum. Bu sıfatla halkımıza hizmet etme sorumluluğunu bana emanet eden Cumhurbaşkanımıza Recep Tayyip Erdoğan'a minnettarım. Daha müreffeh ve dirençli bir Türkiye yaratmak için yol gösterici ilkelerimiz şeffaflık, tutarlılık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik olacaktır.

"Önceliğimiz ekibimizi güçlendirmek ve güvenilir bir program tasarlamak"

Yerel ve uluslararası zorluklar arasında yol alırken, öngörülebilirliği artırmak için kurallara dayalı politika oluşturma taahhüdümüzü teyit ediyoruz. Kısa yollar veya hızlı düzeltmeler olmasa da, deneyimimizin, bilgimizin ve özverimizin önümüzdeki potansiyel engellerin üstesinden gelmemize yardımcı olacağından emin olabilirsiniz. Acil önceliğimiz, ekibimizi güçlendirmek ve güvenilir bir program tasarlamaktır."

Yorumlar (0)
12
az bulutlu