Son Dakika
banner1

Ev sahiplerine 60 bin TL, kiracılara 24 bin TL! Depremzedelere destek ödemeleri başlıyor 

Deprem sonrası devlet, barınma seferberliği başlattı. Afetzedelere taşınma ve barınma için karşılıksız destek sağlanacak. Bir yıl boyunca ev sahiplerine 60 bin TL, kiracılara 24 bin TL kira yardımı yapılacak.

EKONOMİ 20.02.2023, 12:30
Ev sahiplerine 60 bin TL, kiracılara 24 bin TL! Depremzedelere destek ödemeleri başlıyor 


 

Ev sahiplerine 60 bin TL, kiracılara 24 bin TL! Depremzedelere destek ödemeleri başlıyor


Afetzedelere taşınma, geçici barınma ve temel ihtiyaçlarını gidermek üzere afetler sonrasında AFAD tarafından nakdi olarak karşılıksız barınma desteği yapılacak.

Depremzedelere 10 bin TL'lik yardımın yanı sıra taşınma yardımı olarak da 15 bin TL ödenecek. Konutu yıkılan veya ağır, orta hasarlı olan ailelere 12 ay boyunca ev sahibiyse aylık 5 bin; kiracıysa da aylık 2 bin TL kira yardımı yapılacak.

KİRA KONTRATI ZORUNLULUĞU YOK

Destek ödemesi için kira kontratı bulunma zorunluluğu ise aranmayacak. Apartman görevlileri de resmi işlerini belgelemeleri durumunda aynı destekten yararlanabilecek.

Hisseli konutlarda ise sadece ikamet eden kişiye hasar durumuna göre destek ödemesi verilecek.


Anne babasına ait konutlarda yaşayan evli afetzedeler de yardım alabilecek. Bekar olanlar da dede, nine gibi aile büyüklerine ait konutlarda yaşayanlar da kiracı kabul edilecek. Onlara da yıllık 24 bin TL barınma, 15 bin TL'de taşınma desteği sağlanacak.

ÖDEMELER ZİRAAT BANKASI ARACILIĞIYLA GERÇEKLEŞECEK

İkamet adresi başka yerlerde olan depremzedeler de ikametgahların teyidinden sonra destek ödemelerinden yararlanabilecek.

Kiralık ev yerine konteyner talebi olanlarsa sadece 15 bin TL taşınma yardımı alabilecek.

Ödemeler Ziraat Bankası aracılığıyla yapılacak. Bankadan hesap açtırma zorunluluğu da bulunmuyor. Depremzedeler T.C. kimlik numaralarıyla destek ödemelerini alabilecek.

Bakanlığın hasar tespit çalışmaları yapıldıkça ödemeler de gerçekleştirilecek.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu