Son Dakika
banner1

Erdoğan'la BAE Devlet Başkanı Al Nahyan arasında bomba anlaşma

Başkan Erdoğan ve BAE Devlet Başkanı Zayid Al Nahyan'dan Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması'na yönelik peş peşe paylaşımlar geldi. Erdoğan paylaşımında, "Anlaşmamız ilişkilerimize büyük güç katacak" dedi.

EKONOMİ 05.03.2023, 22:40
Erdoğan'la BAE Devlet Başkanı Al Nahyan arasında bomba anlaşma

Bugün Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması imzalandı. Bu anlaşmayla birlikte iki ülke arasındaki ticaret hacminin, 5 yıl içerisinde 25 milyar dolar seviyesine ulaşması öngörülüyor.

"GÜCÜMÜZE GÜÇ KATACAK" 

Türkiye ile BAE Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşma İmza Töreni sonrası paylaşım yapan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Dostum Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında imzaladığımız Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması dostluğumuzu ve iş birliğimizi daha da pekiştirecek. İnşallah #TürkiyeBAEKEOA anlaşmamız ilişkilerimize büyük güç katacak." dedi.

AL NAHYAN'DAN "KAZAN KAZAN" VURGUSU

Zayid Al Nahyan da Twitter'daki hesabından bir paylaşım yaparak BAE ile imzalanan Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması'na yönelik şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüntülü görüşmemizde, BAE-Türkiye ilişkilerinde niteliksel bir adım ve iki ülkenin yarar ve refahı için ekonomik ticari işbirliğini güçlendirmeye yönelik çalışmalarımızda, Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması'nın imzalanmasına tanık olduk."

Cumhurbaşkanı Erdoğanla görüntülü görüşmemizde, BAE-Türkiye ilişkilerinde niteliksel bir adım ve iki ülkenin yarar ve refahı için ekonomik ticari işbirliğini güçlendirmeye yönelik çalışmalarımızda, Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması'nın imzalanmasına tanık olduk.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu