Son Dakika
banner1

Elektriğe yüzde 15 indirim! Bakan Dönmez şubat ayını işaret etti

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez "Enerjide Türkiye Yüzyılı Hedefleri" programında konuştu. Bakan Dönmez, son aylarda enerji piyasalarında doğal gaz fiyatlarında düşüş meydana geldiğini hatırlatarak şubat ayı itibarıyla toptan elektrik fiyatlarında yüzde 15-16 seviyesinde bir gerilemenin olabileceğini söyledi. İşte detaylar...

EKONOMİ 28.01.2023, 14:13
Elektriğe yüzde 15 indirim! Bakan Dönmez şubat ayını işaret etti




     

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Enerjide Türkiye Yüzyılı Hedefleri" programında enerji fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Elektriğe yüzde 15 indirim! Bakan Dönmez şubat ayını işaret etti

Bakan Dönmez, Akdeniz'deki arama ve sondaj çalışmalarının, ortaya koyulan enerji bağımsızlığı perspektifini en iyi açıklayan örneklerden olduğunu söyledi.

ŞUBAT AYINI İŞARET ETTİ

Son aylarda doğal gaz fiyatlarında gevşeme meydana gelmesinin ardından bunun yansıtıldığını aktaran Bakan Dönmez şunları kaydetti:

"Bu durum devam ettiği müddetçe de bu indirimler gelmeye devam edecek. Tabii doğal gaz düşünce elektrik üretiminde de doğal gazın payı önemli bir etkisi var. Aynı şekilde oralara (elektrik) da yansımasını bekliyoruz. Belki yüzde 15-16 seviyesinde de toptan elektrik fiyatlarında da bir gerilime şubat ayı itibarıyla söz konusu olacak."

Yorumlar (0)
12
az bulutlu