Son Dakika
banner1

Bakan Nebati'den enflasyon ve büyüme mesajı:Tüm zamanların zirvesi

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, TBMM'de bütçe sunumu gerçekleştiriyor. Büyüme rakamlarıyla ilgili değerlendirmede bulunan Bakan Nebati, "Yıl geneli için yüzde 5 büyüme öngörüyoruz.

EKONOMİ 10.11.2022, 10:25
Bakan Nebati'den enflasyon ve büyüme mesajı:Tüm zamanların zirvesi


 2023 yılında da dengeli görünümünü koruması beklenen ekonomik büyümenin yüzde 5 olması hedeflenmektedir" dedi. Ayrıca ihracatta rekor kırıldığını vurgulayan Nebati, "İhracatımız 2022 yılının her ayında rekor kırmış ve Ekim ayında yıllıklandırılmış 253 milyar doları aşarak Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaşmıştır" ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, Meclis Plan Bütçe Komisyonunda bakanlığının bütçe sunumu yapıyor.

Bakan Nebati'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

2022'nin ikinci yarısına ilişkin öncü göstergeler küresel yavaşlamanın da etkisiyle ılımlı büyümeye işaret ediyor. Yıl geneli için yüzde 5 büyüme öngörüyoruz. 2023 yılında da dengeli görünümünü koruması beklenen ekonomik büyümenin yüzde 5 olması hedeflenmektedir.

Toplam istihdam seviyesi Eylül itibarıyla 31,4 milyon kişiyle tüm zamanların zirvesine ulaşmıştır.

Ağustos ayı itibarıyla işsizlik oranı son 8 yılın en düşük seviyelerine gerileyerek yüzde 9,9 olmuştur.

İHRACATTA TARİHİ REKOR
İhracatımız 2022 yılının her ayında rekor kırmış ve Ekim ayında yıllıklandırılmış 253 milyar doları aşarak Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaşmıştır.

Merkez Bankası'nın brüt rezervleri yılbaşına göre 3 milyar doların üzerinde artarak 28 Ekim itibarıyla 114,2 milyar dolar seviyesine ulaşmıştır.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de artan hayat pahalılığı nedeniyle vatandaşlarımızın karşılaştığı sıkıntıların elbette farkındayız. Alım güçlerinde gerçekleşen kaybın önüne geçmek için hükümet olarak üzerimize düşen hiçbir sorumluluktan kaçmıyoruz.

Hazine tarafından desteklenen KKM hesaplarına bugüne kadar yaklaşık 91,6 milyar TL destek ödemesi gerçekleştirilmiştir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu