Son Dakika
banner1

Bakan Bilgin: En düşük emekli maaşı ve bayram ikramiyelerini yükseltecek alternatif modellerimiz var

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Türkiye Emekliler Derneği ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin 5 bin 500 liraya yükselttiğimiz en düşük emekli aylığının yetersiz kaldığını birlikte gördük. Alternatif çalışmaları yani en düşük emekli maaşını yükselteceğimiz alternatif modellerimiz var." diyerek en düşük emekli maaşının yükseleceğinin sinyallerini verdi. İşte detaylar...

EKONOMİ 22.03.2023, 13:28
Bakan Bilgin: En düşük emekli maaşı ve bayram ikramiyelerini yükseltecek alternatif modellerimiz var



     
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Türkiye Emekliler Derneği ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Bilgin:  En düşük emekli maaşı ve bayram ikramiyelerini yükseltecek alternatif modellerimiz var

Bakan Bilgin, konuşmasında şunları kaydetti;

Enflasyonun tahribatına özellikle çalışanlar, emekliler maruz kalıyorlar. Onları sosyal devlet sorumlulu bilinciyle ne kadar koruyabilirsek bunu o kadar koruyalım. Bu bakımdan bilginiz gibi asgari ücreti bu düzeyde gerçekleştirdik.

Enflasyonda düşme eğilimi var bu eğilim devam edecek. Fakat olağan dışı gelişmeler ortaya çıkınca bunun çalışanların, emeklilerin gündelik hayatında tahribatını ortadan kaldıracak ilave tedbirlere ihtiyaç var.

Biz çalışanlarımızı koruyoruz. 

5 bin 500 liraya yükselttiğimiz en düşük emekli aylığının yetersiz kaldığnı birlikte gördük. Alternatif çalışmaları yani en düşük emekli maaşını yükselteceğimiz alternatif modellerimiz var. Ayrıca bayram ikramiyeleri var bunları değerlendiren bir alternatif çalışmamız var.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu