Son Dakika
banner1

Üniversitelerde yüz yüze eğitim başlıyor

Üniversiteler uzun bir aradan sonra yeni döneme yüz yüze eğitimle yarın başlayacak. Salgın tedbirlerinin uygulanacağı yeni dönemde üniversiteler için hibrit eğitim modeli de uygulanabilecek.

EĞİTİM 12.09.2021, 10:46
Üniversitelerde yüz yüze eğitim başlıyor

Üniversitelerde yüz yüze eğitim, yaklaşık bir buçuk yıl aradan sonra başlıyor. Salgın tedbirlerinin uygulanacağı yeni eğitim öğretim yılında, kampüslerde COVID-19 ile ilgili süreç dijital sistemlerle yakından izlenecek.

Salgına karşı, kampüs ve derslik binalarında maske ve mesafe kurallarına uyulacak. Derslikler mümkün olduğunca havalandırılacak, ders saatleri sınırlı tutulacak, blok ders yapılmayacak.

Üniversitelerde, derslerin yüzde 40'ı veya herhangi bir dersin yüzde 40'u uzaktan eğitim yoluyla yapılabilecek. Böylece üniversitelerde harmanlanmış (hibrit) eğitim usulleriyle eğitim öğretim faaliyetleri yürütülebilecek. Hafta sonları telafi eğitimi verilebilecek, sınavlar ise yüz yüze yapılacak.

Akademik ve idari personelin yanı sıra öğrencilerin de aşılanmış olmalarına özen gösterilecek, aşı olmaları teşvik edilecek.

Öğrenciler, öğretim elemanları ve idari personelle ilgili COVID-19 verileri HES kodu üzerinden takip edilecek. Üniversiteler, salgın verilerini dijital olarak Sağlık Bakanlığı'ndan alabilecek ve risk durumlarını takip edebilecek.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu