Son Dakika
banner1

Türkiye'nin seçimi Avrupa Parlamentosu'nu rahatsız etti!

HDP'nin kapatılma davası, insan hakları, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala hakkında Türkiye düşmanı tavrıyla bilinen AP Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor “28 Mayıs sonrası Türkiye'nin AB üyelik sürecinin devam edemeyeceği açık” dedi.

DÜNYA 03.06.2023, 10:56
Türkiye'nin seçimi Avrupa Parlamentosu'nu rahatsız etti!

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Mayıs zaferinin ardından Türkiye-AB ilişkileri hakkında skandal açıklamalarda bulundu.

Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de ilk kez yapılan ikinci tur oylamayla yeniden cumhurbaşkanı seçildi.

Kesin sonuçlarına göre yüzde 52,18 oy alan Recep Tayyip Erdoğan Batı'nın ve tüm terör örgütlerinin desteğini alan 7'li koalisyonun ortak adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na (yüzde 47,82)  karşı net bir zafer kazandı.

Türkiye'nin seçimi Avrupa Parlamentosu'nu rahatsız etti!

"İKTİDARDAKİ ELİTLER OTORİTER DEVLET İSTİYOR"

Turkey Recap'ten Diego Cupolo'ya konuşan Amor Türkiye'ye üst perdeden demokrasi dersi vererek "özgür ama adil olmayan" diye tanımladığı seçimler hakkında "Türkiye'de iktidardaki elitlerin daha demokratik olma gibi bir siyasi iradesi olmadığı, iradeleri daha otoriter bir hükümet modeli oluşturmak olduğu sürece demokratik standartları uygulamanın bir yolu yok" dedi.

Türkiye'nin seçimi Avrupa Parlamentosu'nu rahatsız etti! - Resim : 2

"ÜYELİK SÜRECİ BÖYLEDEVAM EDEMEZ"

Yeni süreçte yeniden Erdoğan diyen Türkiye aynı formatta üyelik süreci ve müzakerelerin devam edemeyeceğini yeni bir formata ihtiyaç duyulacağını ifade eden Amor "Üyelik sürecinin devam edebileceğini düşünmüyorum, çünkü Erdoğan'ı iç politikalarına değiştirmeye itebilecek bir faktör görmüyorum" dedi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu