Son Dakika
banner1

The Economist'in Erdoğan ile ilgili skandal söylemine kendi ülkesinden sert tepki: Söylenecek en aptalca şey

The Economist'in Erdoğan ile ilgili skandal söylemine "Söylenecek en aptalca şey" yorumunda bulunan Middle East Eye, Türkiye'de seçimlerin hala özgürce yapılabildiğine dikkat çekti ve "Der Spiegel kapağında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu parçalanmış bir Yahudi tahtına oturtsaydı ve arkasında Davut Yıldızı parçalansaydı, ortaya çıkacak kargaşayı hayal edebiliyor musunuz?" diye sordu.

DÜNYA 13.05.2023, 12:14
The Economist'in Erdoğan ile ilgili skandal söylemine kendi ülkesinden sert tepki: Söylenecek en aptalca şey

Seçimleri yakından takip eden İngiltere merkezli Middle East Eye (MEE) The Economist'in Türkiye ile art arda yapmış olduğu algı operasyonlarını mercek altına aldı.

David Hearst imzası ile yayınlanan analizde "The Economist, seçilmiş bir devlet başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'a karşı açıkça ifade ettiği nefretiyle kendini aştı." ifadeleri yer aldı.

The Economist'in Erdoğan ile ilgili skandal söylemine "Söylenecek en aptalca şey" yorumunda bulunan yazar, Türkiye'de seçimlerin hala özgürce yapılabildiğine dikkat çekti ve "Der Spiegel kapağında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu parçalanmış bir Yahudi tahtına oturtsaydı ve arkasında Davut Yıldızı parçalansaydı, ortaya çıkacak kargaşayı hayal edebiliyor musunuz?" diye sordu.

İslam nefreti ve Müslümanlara karşı şüphenin Avrupa'da siyasi ana akıma girdiğine dikkat çeken yazar, Batı'nın Erdoğan'a bu kadar düşmanca davranmasının gerçek sebebinin Erdoğan'ın Türkiye'yi kendi güçlü silahlı kuvvetlerine sahip bağımsız bir devlet haline getirmesi olduğunu yazdı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu