Son Dakika
banner1

Rus istihbaratı.. Amerika Kılıçdaroğlu'nun üzerini çizdi, İşte yeni lider

Telegram'da 300 binden takipçisi olan ve Rus istihbaratına yakın olduğu ifade edilen "Siloviki" adlı kanal, ABD'nin Kılıçdaroğlu'nun üstünü çizdiğini ve CHP'nin başına İmamoğlu'nu getirmek istediğini iddia etti.

DÜNYA 18.05.2023, 11:15
Rus istihbaratı.. Amerika Kılıçdaroğlu'nun üzerini çizdi, İşte yeni lider

Rus Telegram kanalından yayımlanan yazının çevirisi şu şekilde:

"Türkiye'de muhalefetin cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanmaya yetecek oyu alamadığı ilk tur seçimlerin ardından, Genel Başkanlığı'nı yaptığı Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) istifalar başladı. CHP Bilgi ve İletişim Teknolojileri'nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel istifa ettiğini açıkladı.

BAŞARISIZLIK KILIÇDAROĞLU'NUN

Kılıçdaroğlu'nun seçim başarısızlığı, liderliğini yaptığı muhalefet partisi ve ittifakında bölünmeye yol açtı. Gözlemciler, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur seçimlerde Kılıçdaroğlu'nu destekleyen bir açıklama yapmadığını belirtiyor.

Muhalefet liderleri, başarısızlığı, tüm ana muhalefet partilerinin desteğine rağmen ilk turda seçimi kazanamayan Kılıçdaroğlu'na bağlıyor.

"ABD, CHP'DE DEĞİŞİKLİK YAPMAK İSTİYOR"

Rus güvenlik/istihbarat yetkililerine göre, Kılıçdaroğlu'nun seçimleri kazanamaması Washington'da yakından izleniyor.

Cumhuriyet Halk Partisi'ne destek veren Amerikan yönetimi, ikinci turun hemen ardından CHP yönetiminde ciddi değişikliklere gitme niyetinde.

Daha genç bir kadro üzerinde duran Washington, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu'nu CHP'nin yeni genel başkanı olarak görmek istiyor.

"İMAMOĞLU 5 YIL SONRA HÜKÜMETİ YENEBİLİR"

Bu İmamoğlu'nun Washington'dan aldığı ilk destek değil. İmamoğlu, 2019 yılındaki seçimlerin yenilenme sürecinde de ABD tarafından desteklenmişti. ABD Dışişleri Bakanlığı, o dönemde muhalefet lehine biten seçim sonuçlarının tanınmasını istemişti.

Rus güvenlik/istihbarat yetkililerine göre Amerikalılar, İmamoğlu'nun CHP'nin yeni lideri olması gerektiğine dair görüşlerini, onun başarılı geçmişine dayandırıyor.

Amerikan düşünce kuruluşlarına göre İmamoğlu, 2019 yılındaki başarısını yeniden tekrarlayabilir ve 5 yıl sonra yapılacak seçimlerde başarılı olabilir."

Yorumlar (0)
12
az bulutlu