Son Dakika
banner1

Pakistan eski Başbakanı İmran Han'a suikast girişimi

Pakistan medyası eski başbakan İmran Khan'ın konvoyuna ateş edildiğini ve siyasetçinin yaralandığını duyurdu. Saldırganın tutuklandığı belirtilirken, saldırıda Khan'ın partisi PTI'nin bazı üst düzey isimleri de yaralandı.

DÜNYA 04.11.2022, 09:14
Pakistan eski Başbakanı İmran Han'a suikast girişimi


Pakistan'ın eski Başbakanı İmran Khan, ülkenin Pencap eyaletinin Vezirabad bölgesinde yaptığı protesto yürüyüşü sırasında konvoyuna ateş edilmesi sonucunda ayağından hafif yaralandı.

Yerel basına göre, kimliği belirsiz saldırganlar, Khan'ın Vezirabad'daki Allah Ho Chowk yakınlarında bulunan aracına ateş açtı.

Khan tarafından kurulan Pakistan Adalet Hareketi (PTI) liderlerinden Fawad Chaudhry hastaneye kaldırıldı. PTI Senatörü Faisal Javed ve mitingin diğer birkaç katılımcısı da açılan ateş sonucu yaralandı.

Başka bir yerel PTI lideri Azhar Mashwani ise Khan'ın güvende olduğunu ve saldırganın tutuklandığını söyledi.

KHAN VE DESTEKÇİLERİ LAHOR'DAN YOLA ÇIKMIŞTI

Khan ve destekçileri 28 Ekim'de Lahor kentinden erken seçim çağrısıyla başkent İslamabad'a doğru yola çıkmıştı. Konvoy nedeniyle 260 kilometrelik yol boyunca çok sayıda güvenlik gücünün konuşlandırılırken, konvoyun İslamabad'a oturma eylemi yapması bekleniyordu.

KHAN'A 5 YIL SİYASİ YASAK

Pakistan'da 10 Nisan'da Ulusal Meclis'te Khan ve hükümeti için güven oylaması yapılmış, hükümetinin güvenoyu alamaması üzerine Khan başbakanlık görevinden alınmıştı. 11 Nisan'da ise başbakanlık görevine Şahbaz Şerif seçilmişti.

Pakistan Yüksek Seçim Komisyonu ise 21 Ekim'de Khan'a yabancı ülkelerin liderlerinden ve temsilcilerinden aldığı resmi hediyeleri yasa dışı bir şekilde sattığı gerekçesiyle 5 yıl siyasi yasak getirmişti. Pakistan'da seçimlerin gelecek yıl Ekim ayında yapılması planlanıyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu