Son Dakika
banner1

İMECE, Yunanistan'da bir numaralı gündem! Kritik özelliği öve öve bitiremediler…

Türkiye'nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü yer gözlem uydusu İMECE, 4'üncü denemede uzaya fırlatıldı. ABD'de bulunan Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nden yörüngesine fırlatılan İMECE, Yunan basınının da bir numaralı gündemi oldu.

DÜNYA 16.04.2023, 17:28 17.04.2023, 02:40
İMECE, Yunanistan'da bir numaralı gündem! Kritik özelliği öve öve bitiremediler…

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) UZAY tarafından tasarlanıp, geliştirilen Türkiye'nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydusu İMECE'nin uzaya fırlatılması daha önce 3 kez hava muhalefeti nedeniyle ertelendi.
ERDOĞAN: ÜLKEMİZE STRATEJİK KABİLİYET KAZANDIRACAK

Uzayda 5 yıl süre görev yapması planlanan İMECE, 4'üncü denemede ABD'de bulunan Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nden yörüngesine fırlatıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İMECE'nin uzaya fırlatılma törenine video mesaj gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemize stratejik kabiliyet kazandıracak" dedi.

YUNANİSTAN'DA BİR NUMARALI GÜNDEM

İlk sinyali alınan İMECE Yunanistan'da gündem oldu. Pek çok Yunan gazete sayfasını Türkiye'nin yerli uydusuna ayırdı. Flash.gr "Türkiye ilk casus uydusunu fırlattı" başlığı ile okurlarının karşısına çıktı. Haberde İMECE'nin uçuş bilgisayarından, haberleşme ve optik sistemine kadar tüm kilit sistemlerinin Türkiye'de tasarlandığı bilgisine yer verildi.

 
"BİR İLKİ BAŞARDILAR"

"Türkiye ilk yüksek çözünürlüklü uydusunu fırlattı" diyen Kathimerini, İMECE'nin savunma amaçları ile de kullanılabileceğinin altını çizdi. Aynı haberde uydu ile Türkiye'nin ilk kez, bir metreden küçük nesneleri bile ayrıntılı analiz edebilen kameralı bir uyduyu yörüngeye yerleştirdiği belirtildi.

"DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN GÖRÜNTÜLER ALACAK"

iEidsesis "Türkiye İlk Gözlem Uydusunu Uzaya Fırlattı" başlıklı haberinde "Uydu, beş yıllık görevi boyunca dünyanın dört bir yanından görüntüler alacak" ifadesine yer verdi.

"CASUS UYDU" BENZETMESİ YAPILDI

Newsbomb İMECE'yi "Türk yapımı yüksek çözünürlüklü gözlem uydusu" olarak tanımladı. "Casus uydu" benzetmesi yapılan haberde "Uydu gezegenin herhangi bir yerinden fotoğraf çekebilecek" denildi.

"SAVUNMA, AFET YÖNETİMİ ALANLARINA HİZMET EDECEK"

'Türk yapımı IMECE uydusu, Kaliforniya'daki Vandenberg Uzay Üssü'nden fırlatıldı' diyen Moneyreview.gr, uydunun savunma, afet yönetimi, çevre ve şehircilik ile tarım ve ormancılık alanlarına hizmet edeceği bilgisini okurları ile paylaştı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu