Son Dakika
banner1

Gazprom Başkanı Miller 'Başladık' diyerek duyurdu.. 100 milyar metreküp doğalgaz

Gazprom Başkanı Aleksey Miller, Türkiye'de doğal gaz merkezi oluşturma projesinin Başkan Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in ortak kararı olduğunu ve projenin pratik uygulamasına başladıklarını söyledi.

DÜNYA 29.12.2022, 14:10
Gazprom Başkanı Miller 'Başladık' diyerek duyurdu.. 100 milyar metreküp doğalgaz

Türkiye doğal gazda merkez oluyor! Gazprom Başkanı Miller ’Başladık’ diyerek duyurdu

Gazprom Başkanı Aleksey Miller, Gazprom'un 2022 yılına dair çalışmalarını içeren üretim rakamlarına dair açıklamalarda bulundu. Bu yıl içerisinde Rusya'da, 412 milyar ton gaz üretimi yapıldığını belirten Miller, "Gazprom, 2022 yılında 412 milyar 600 milyon metreküp gaz üretti. Bu gaz, yurt içindeki tüketicilerimize karşı tüm yükümlülüklerimizi yerine getirmemize ve ihracat için gerekli hacimleri sağlamamıza yetecek." dedi.

"YURT DIŞINA 100 MİLYAR 900 MİLYON METREKÜP DOĞAL GAZ SAĞLANACAK"

Miller, "Gapzprom'un gaz iletim sisteminden 243 milyar 100 milyon metreküp gaz ise Rus tüketicilerimize sağlanacak. Yurt dışına da 100 milyar 900 milyon metreküp doğal gaz sağlanacak" şeklinde konuştu.

"ENERJİ PİYASASINDA TOPYEKÜN DEĞİŞİM"

Rus gazının satışında 2022 yılı tahminlerine göre 65 milyar metreküplük bir sapma meydana geldiğini ve satış tahminlerindeki gerilemenin de Avrupa ülkelerinin Rusya'ya uyguladığı yaptırımlar olduğunu söyleyen Miller, "Öngörülen tahminlerin 65 milyar metreküp dolayında gerisinde olduğumuzu biliyorsunuz. Bu 65 milyar metreküp gazın 55 milyar metreküpünün 27 Avrupa ülkesine ait olduğunu anlıyorsunuz. Bu çok şey anlatıyor. Bu yılın zor bir yıl olduğunu belirtmek isterim. Enerji piyasalarında kelimenin tam anlamıyla topyekûn değişimler yaşandı. Eskiden bu tür değişikliklere 'aşırı dalgalanma' derdik, yıl sonuna doğru bunun bir 'türbülans' olduğunu söylemeye başladık" ifadelerini kullandı.

Miller ayrıca, Çin'deki gaz tüketiminin artışına işaret ederek önümüzdeki 20 yılda Çin'e gaz sevkiyatının yüzde 20 düzeyinde artabileceğine de vurgu yaptı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu