Son Dakika
banner1

Filistin’de 2.4 milyon seçmen kayıt yaptırdı

Filistin’de 22 Mayıs’ta yapılması planlanan genel seçimler için 2.4 milyon seçmen kayıt yaptırdı.

DÜNYA 11.02.2021, 14:22
Filistin’de 2.4 milyon seçmen kayıt yaptırdı

Filistin’de 22 Mayıs’ta yapılması planlanan genel seçimler için 2.4 milyon seçmen kayıt yaptırdı.

Filistin’de 22 Mayıs tarihinde yapılması planlanan genel seçimler için hazırlıklar devam ediyor. Filistin Merkez Seçim Komisyonu, şimdiye kadar Batı Şeria ve Gazze’deki 2.4 milyon Filistinli seçmenin kayıt yaptırdığını açıkladı. Filistin Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Hanna Nasser, Filistin Merkezi İstatistik Bürosu’nun (PCBS) verilerine dayanarak kaydı alınan 2.4 milyon seçmenin ülkede toplam oy kullanabilecek seçmenin yüzde 80’ini temsil ettiğini açıkladı. Nasser, sayının yüzde 90’a yükselmesinin beklendiğini de aktardı.

Filistin halkını seçimde oy vermeye ve kayıt yaptırmaya çağan Nasser, seçmenlerin hem komitenin web sitesi üzerinden hem de seçmen kayıt merkezlerinde kayıt yaptırabileceğini sözlerine ekledi.

Batı Şeria, Gazze ve Doğu Kudüs’te bulunan çeşitli okullarda 80 seçmen bilgi ve kayıt merkezi açıldı.

Öte yandan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas 15 Ocak tarihinde çıkardığı kararnamede, ülkede 22 Mayıs 2021’de Filistin milletvekilliği ve 31 Temmuz 2021’de devlet başkanlığı seçimi yapılacağını duyurmuştu. Mısır’ın aracılığı ile başkent Kahire’de bir araya gelen Filistinli gruplar, seçimlerin demokratik olması için özel seçim mahkemesi kurulmasına karar vermişti.

(İHA)

Yorumlar (0)
12
az bulutlu