Son Dakika
banner1

BM Genel Sekreteri Guterres oruç tutmaya başladı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, her yıl ramazan ayında mülteci topluluklarını ziyaret ettiğini belirterek, "Oruç, bana İslam'ın gerçek yüzünü gösterdi." ifadelerini kullandı. Guterres ayrıca, "Mültecileri korumak için düzenlenen 1951 Mülteci Sözleşmesi, kutsal kitap Kur'an-ı Kerim'de bulunan manevi değerlerle bire bir örtüşmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

DÜNYA 07.04.2023, 13:42 07.04.2023, 16:44
BM Genel Sekreteri Guterres oruç tutmaya başladı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, dayanışma göstermek için mülteci kamplarını ziyaret ettiği dönemlerde oruç tuttuğunu belirterek, "Oruç tutmak bana İslam'ın gerçek yüzünü gösterdi." dedi.


Guterres, her yıl geleneksel olarak ramazan ayında bir Müslüman ülkeye düzenlediği ziyaret öncesinde "UN News"e röportaj verdi.

Oruç tuttu

Mülteci kamplarına düzenlediği yıllık ziyaretlerinde dayanışma içinde oruç tuttuğunu kaydeden Guterres, sözlerini şöyle sürdürdü:

Genel Sekreter olduğumda, bu geleneğin sürdürülmesi gerektiğini düşündüm. Şimdi ise mülteci topluluklarına değil, acı çeken Müslüman topluluklara odaklanın.

"Oruç, bana İslam'ın gerçek yüzünü gösterdi"

Ramazan ayında Müslümanlarla birlikte oruç tutmanın kendisine İslam'ın gerçek yüzünü gösterdiğini ifade eden Guterres, "Mültecilere ev sahipliği yapan topluluklarda tanık olduğum barış, dayanışma ve cömertlik duygusu ile mültecilerin dayanıklılığı ve cesareti de son derece ilham vericiydi" sözlerine yer verdi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu