Son Dakika
banner1

Bir ilk.. Eski ABD Başkanı Donald Trump tutuklandı

Eski ABD Başkanı Donald Trump, hakkında açılan 'sus payı' davası kapsamında resmen tutuklandı.

DÜNYA 04.04.2023, 21:45
Bir ilk.. Eski ABD Başkanı Donald Trump tutuklandı

New York'ta tutuklanan Trump, mahkemeye çıkmak için mahkeme salonuna getirildi..

Trump, 13:23 EST'de Manhattan Bölge Savcılığı'nda teslim oldu. Tutuklandı. Mahkemeye çıkışı 14:15 EST olarak planlandı.Yüksek riskli dava, hüküm giymesi halinde olası cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalan Trump ve ayrıca Trump dahil Cumhuriyetçilerin siyasi saiklerle karaladığı Manhattan Bölge Savcısı Alvin Bragg tepkilerin odağında..

Donald Trump ve avukatı Joe Tacopina, suçlamalarla karşı karşıya kalan ilk başkan olarak yargılanmak üzere saat 14:30 civarında Manhattan mahkeme salonuna gitti.

Trump, bir koridordan mahkeme salonuna doğru yürürken sert görünüyordu. Manhattan Bölge Savcısı Alvin Bragg'ın 2016 seçimlerinden önceki susma ödemelerine ilişkin soruşturmasından kaynaklanan belirsiz suçlamalarla mahkemeye çıkarılacaktı.

Trump tutuklandı mı? Evet - teknik olarak
Bu gibi durumlarda "tutuklama" terimi teknik bir terimdir - genellikle bir suç mahallinde yakalanan kişiler veya kaçma riski olan veya zaten kanundan kaçmış olan şüpheliler için kullanılır.

Ama evet, tarihte bu deneyimi yaşayan ilk eski başkan olan Trump Salı günü tutuklandı.

Ticari dolandırıcılıkla suçlanan Trump, Salı günü yetkililere teslim oldu ve bu, bir "tutuklanmaya" ve aleyhindeki iddiaların okunmasına yol açtı.

Ve kesinlikle Trump'ın kendisi de kendisini tutuklu olarak görüyordu.

Truth Social hesabında "Aşağı Manhattan'a, Adliyeye gidiyoruz" dedi. "Çok SÜRREAL görünüyor - VAY, BENİ TUTUKLAYACAKLAR. Bunun Amerika'da olduğuna inanamıyorum.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu