Son Dakika
banner1

ABD’de ‘bomba siklonu’ alarmı! Sıcaklık 1 saat içinde düştü, 12 ölü!

Kış fırtınası ABD'nin büyük bir kısmına acı soğuğu getirirken ondan fazla kişi öldü ve 1 milyondan fazla kişi karanlıkta kaldı.

DÜNYA 24.12.2022, 14:48 24.12.2022, 15:48
ABD’de ‘bomba siklonu’ alarmı! Sıcaklık 1 saat içinde düştü, 12 ölü!

Sıcaklık 1 saat içinde düştü, 12 ölü! ABD’de ‘bomba siklonu’ alarmı!

Kış fırtınası nedeniyle 10.000'den fazla uçuş ertelendi, 5.700 uçuş iptal edildi

ABD’de etkili olan kar fırtınası nedeniyle 1.25 milyon vatandaş elektriksiz kalırken ülke genelinde 12 kişi hayatını kaybetti. Sıcaklıkların sadece 1 saat içinde keskin bir şekilde düştüğü ülkede ulaşım felç hale geldi, binlerce uçuş iptal edildi. ABD Başkanı Biden durumun 'ciddi' olduğunu vurgularken, şimdi ABD'nin tamamı 'bomba siklonu' korkusu altında...

ABD’de başlayan kar fırtınası ülkenin doğusunun tamamında, batısının ise iç kesimlerinde yoğun kar yağışı, şiddetli rüzgar ve dondurucu soğuklarla etkili oluyor.

240 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ ETKİLENDİ, 1.25 MİLYON EV ELEKTRİKSİZ

ABD Ulusal Meteoroloji Servisi son derece tehlikeli kar fırtınasının ülkedeki 240 milyondan fazla kişiyi, ülke nüfusunun yüzde 60’ını etkilediğini açıklayarak vatandaşlara önlem almaları çağrısında bulundu.

Dün ülke genelinde 1,25 milyon ev ve işyeri elektriksiz kaldı.Sıcaklık 1 saat içinde düştü, 12 ölü ABD’de ‘bomba siklonu’ alarmı

 SICAKLIK 1 SAAT İÇİNDE KESKİN BİR ŞEKİLDE DÜŞTÜ

Sıcaklıkların sadece bir saat içinde keskin bir şekilde düştüğü ülkede, yetkililer insanları donma, hipotermi ve ölümle karşı karşıya kalacakları konusunda uyardı.

Sıcaklıklar batı Kanada'da -13, Minnesota'da -20 ve Dallas'ta -6 dereceyi gösterirken, uzmanlar bazı bölgelerde -50'lerin görülebileceğini belirtti.

Sıcaklık 1 saat içinde düştü, 12 ölü ABD’de ‘bomba siklonu’ alarmı

ULAŞIM FELÇ, PEŞ PEŞE KAZALAR, UÇUŞLAR İPTAL

Zorlu hava şartları nedeniyle ülkenin birçok bölgesinde ulaşım felç hale gelirken, Noel kutlamalarından 1 gün önce 4 bin 500’den fazla uçuşun iptal edildiği ya da ertelendiği ifade edildi.

Sıcaklık 1 saat içinde düştü, 12 ölü ABD’de ‘bomba siklonu’ alarmı

Yoğun kar yağışı nedeni ile peş peşe meydana gelen kazalar kurtarma ekiplerini zor durumda bıraktı.Ohio'da 50 aracın karıştığı bir kazada 3 kişi hayatını kaybetti.


Sıcaklık 1 saat içinde düştü, 12 ölü ABD’de ‘bomba siklonu’ alarmı

12 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ! BİDEN: BU CİDDİ BİR ŞEY

New York Post gazetesi, şiddetli fırtına nedeni ile ülke genelinde şimdiye kadar 12 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Yoğun kar yağışı nedeni ile peş peşe meydana gelen kazalar kurtarma ekiplerini zor durumda bıraktı.Ohio'da 50 aracın karıştığı bir kazada 3 kişi hayatını kaybetti.

NESİLDE BİR KEZ GÖRÜLECEK KADAR NADİR: BOMBA SİKLONU ALARMI

Yaşanan kış fırtınasının şiddetini artırarak, nesilde bir kez görülecek kadar nadir karşılaşılan “Bomba Siklonu’na” dönüşeceği belirtiliyor.

Kasırga gücüne erişebilen ve bomba etkisi yaratan' BOMBA SİKLONU’nun Kategori 2 Fırtına seviyesiyle eşdeğer olacağı öğrenilirken Kar yağışının önümüzdeki Pazar'a kadar devam etmesi bekleniyor.

Fırtına sistemi bomba siklon kriterlerine ulaştı.

Şiddetli hava ABD genelinde seyahat kaosuna neden oluyor

Hava olaylarına bağlı ölümlerde en az 13 kişi öldü. Ölümler Oklahoma, Kentucky, Missouri, Tennessee, Wisconsin ve Ohio'da meydana geldi.

Kentucky'de Louisville Gas & Electric ve KU, "genişletilmiş etkileri en aza indirmek" amacıyla "hizmet kesintileri" gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu