Son Dakika
banner1

Yerli silahlar görünmez oluyor: ASELSAN yeni malzeme geliştirdi

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, radar soğurucu teknolojiler ve düşük görünürlük konusunda yaptıkları çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

BİLİM VE TEKNOLOJİ 03.01.2023, 11:05 03.01.2023, 14:02
Yerli silahlar görünmez oluyor: ASELSAN yeni malzeme geliştirdi

ASELSAN tarafından geliştirilen radar soğurucu malzemenin insansız hava aracının saçılım merkezlerine uygulanmasıyla radar kesit alanı değeri binde birine düşürülebildi.

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, radar soğurucu teknolojiler ve düşük görünürlük konusunda yaptıkları çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu..

<p>undefined" src="https://i12.haber7.net//fotogaleri/haber7/album/2023/01/0VC16_1672665096_1874_w750_h580.jpg" />

"Radar soğurmanın" önem verdikleri konular arasında bulunduğunu vurgulayan Görgün, var olan platformların saçılma yüzeylerinin, alanlarının iyi tespit edilmesi, bu sayede de düşman radarlarının platformu nasıl, ne kadar mesafeden, ne şekilde fark edebileceğinin iyi anlaşılması gerektiğini belirtti.

Görgün, bunu tespit etme, sonrasında tedavisiyle ilgili malzeme, boya geliştirme konusunda destek olabilecek, sadece ASELSAN içinde kullanılabilen RAPID isimli yazılımı geliştirdiklerini söyledi.

<p>ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, AA muhabirine, radar soğurucu teknolojiler ve düşük görünürlük konusunda yaptıkları çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.</p>undefinedundefined<p>​</p>undefined

Görgün, şu değerlendirmelerde bulundu: "Bu yazılımla radar soğurmaya ihtiyaç duyulan platformların, uçaksa kanadı, mühimmatı ile ilgili bir kısmı, burnu, kuyruğu olabilir, onun analizini yapıp radarda görünmesinin en çok engellenmesi gereken kısmı nedir, bunun analizini yapabiliyoruz.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu