Son Dakika
banner1

Togg'un bataryası da yerli olacak! Türkiye'nin ilk batarya fabrikası kuruluyor

Türkiye'nin ilk batarya fabrikasının temeli yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılması beklenen törenle Bursa'nın Gemlik ilçesinde atılacak.

BİLİM VE TEKNOLOJİ 23.04.2023, 16:47
Togg'un bataryası da yerli olacak! Türkiye'nin ilk batarya fabrikası kuruluyor



Türkiye'nin ilk yerli otomobili Togg T10X'in teslimatları devam ediyor. Bir yandan da Togg'un bataryasının da yerli olması için ilk adımlar atılıyor.

Togg ile Çinli enerji firması Farasis ortaklığında enerji depolama çözümleri geliştirmek üzere kurulan Siro Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojileri'nin Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü'nün temelleri atılıyor.

TÜRKİYE'NİN İLK BATARYA FABRİKASI BURSA'DA KURULUYOR
Türkiye'nin ilk batarya fabrikasının temeli, yarın saat 14.00'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Bursa'nın Gemlik ilçesinde atılacak.

Sadece Togg değil birçok farklı alanda kullanılacak bataryaların üretimini gerçekleştirebilecek olan bu fabrika, Türkiye ve Bursa'ya istihdam anlamında da önemli bir getiri sağlayacak.

Konuyla ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Cumhurbaşkanı'mız pazartesi günü Bursa'yı ve Gemlik'i ziyaret edecek. Türkiye'nin çok önemli bir yatırımının daha temelini atacağız. Türkiye Yüzyılı'nın başka bir nişanesinin temelini atacağız.

Türkiye'nin ilk batarya fabrikasının temellerini atacağız. Bu teknoloji, Türkiye'ye önemli kabiliyetler kazandıracak. Ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sağlayacak. İstihdam anlamında da Bursa'ya ve Türkiye'ye önemli bir getirisi olacak.


Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bu yatırımlara devam edeceğiz. Bursa gibi önemli bir sanayi şehri, bu yatırımlardan da nasibini fazlasıyla alacak. Burada yaptığımız yatırımlar sadece bu şehri değil tüm Türkiye'yi kalkındıracak."

Togg'un bataryası da yerli olacak! Türkiye'nin ilk batarya fabrikası kuruluyor

TOGG BATARYA ÜRETİM KAMPÜSÜ İLE İLGİLİ DETAYLAR
607 bin metrekarelik alanda kurulacak olan Siro Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü'nün 2024 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor.

Hücre, modül ve paket üretimlerinin yapılacağı kampüste son nesil, yüksek enerji yoğunluğuna sahip batarya hücreleri üretilecek.

Batarya üretim merkezi sayesinde Türkiye, Avrupa ve Orta doğu'da önemli bir entegre enerji depolama merkezi haline gelecek.

2031 yılı itibarıyla üretim kapasitesi yıllık 20 GWs'e ulaşacak olan Siro, geliştirdiği tüm ürün ve çözümlerin fikri mülkiyetine sahip olacak.

Siro, Türkiye'nin yanı sıra çevre ülkelere de endüstriyel uygulamalar, deniz taşıtları, yenilenebilir enerji için sabit enerji depolama hizmetleri verecek.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu