Son Dakika
banner1

Milli Muharip Uçak Çin basınında: Benzerlerinin çok üstünde

Yerli ve milli savunma sanayi ürünleri adından söz ettirirken Çin'in People's Daily gazetesi, Milli Muharip Uçak'a geniş yer verdi. Haberde uçağın benzerlerinden üstün olduğu belirtildi.

BİLİM VE TEKNOLOJİ 11.01.2023, 09:35
Milli Muharip Uçak Çin basınında: Benzerlerinin çok üstünde


Yerli ve milli savunma sanayide, başarılı adımlar atılmaya devam ediyor. Türkiye, uzun süredir ürettiği yerli ve milli teknolojileriyle savunma sanayi alanında tüm dünyada kendinden söz ettiriyor.

Türkiye'nin en önemli savunma sanayisi projelerinden Milli Muharip Uçak hangardan çıkmaya hazırlanırken dünya basınında da geniş yankı uyandırdı.

"Türkiye'nin beşinci nesil savaş uçağı görücüye çıktı"

Bu kez Çin basını, Türkiye'nin yeni nesil savaş uçağı projesini kaleme aldı ve Milli Muharip Uçak'a geniş yer verdi.

Ülkenin önde gelen gazetelerinden People's Daily, "Türkiye'nin beşinci nesil savaş uçağı görücüye çıktı" başlığını attı.

Benzerlerinin çok üstünde

Haberde, Türkiye'nin hızla gelişen hava gücünden övgüyle bahsedilerek, yeni nesil savaş uçağının emsallerinden çok daha önde olduğu yazıldı.

Orta ve kısa menzilli havadan havaya füze taşıyabilen uçak, Güney Kore ve Hindistan'ın geliştirdiği benzer nitelikteki uçaklardan üstün bulundu.

Makalede Türkiye'nin insansız hava araçlarına da yer verilirken "Türkiye beşinci nesil savaş uçağı ve SİHA kombinasyonuyla hem insanlı hem de insansız bir hava muharebe sistemi oluşturmayı istiyor." denildi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu