Son Dakika
banner1

Forbes : Türklerin Milli Muharip uçağı açık ara en gelişmiş uçak

Dünya Milli Muharip Uçak'ı konuşuyor! F-16'ların yerini alacak! 'Açık ara en gelişmiş uçak' Dünya, TUSAŞ Milli Muharip Uçak TF-X'i konuşuyor. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil uçuşu 2025'e planlanmış olan Milli Muharip Uçak'ın uçuş tarihinin öne çekildiğini duyurdu. Forbes'un 'Açık ara en gelişmiş uçak' dediği Milli Muharip Uçak'taki gelişmeleri ise dünya basınında gündem oldu. 'F-16'ların yerini alacak'

BİLİM VE TEKNOLOJİ 09.01.2023, 16:51
Forbes : Türklerin Milli Muharip uçağı açık ara en gelişmiş uçak

Dünya, Milli Muharip Uçak'ı konuşuyor. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, savunma sanayiinin gözbebeği olan Milli Muharip Uçak ile ilgili müjdeyi verdi. Kotil, çalışmaların çok hızlı ilerlediğini, 2025'te uçması planlanan Milli Muharip Uçak'ın çok önce tamamlanacağını söyledi. Kotil, Milli Muharip Uçak'ın gökyüzünde olacağı tarihi de açıkladı.

MİLLİ MUHARİP UÇAK'TAN MÜJDE

Milli Muharip Uçak, Türkiye'nin gökyüzündeki ilk yerli savaş uçağı olacak. TUSAŞ bünyesinde çalışmalar yürütülürken, Milli Muharip Uçak 18 Mart 2023'te hangardan çıkış yapacak. Uçağın 2025 yılında gökyüzünde olacağı da daha önce kamuoyuna duyurulmuştu. Ancak bugün bir müjde geldi. Müjdeyi TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil verdi. Kotil, ilk savaş uçağımızın çalışmalarının beklenenden hızlı tamamlandığını belirtti.

ÇİN'DEN AYRINTILI ANALİZ

Dünya Milli Muharip Uçak’ı konuşuyor! F-16’ların yerini alacak!  ’Açık ara en gelişmiş uçak’

Çin Merkez Televizyonu (CCTV), "2 Kasım 2022'de Türkiye yerli ve 5. nesil avcı TF-X projesinin prototip üretim çalışmasını resmi olarak başlattı. " ifadfelerini kullandı.

Çin, yerli ve milli imkanlarla üretilen Milli Muharip Uçağı mercek altına aldı. Savunma analistleri ile birlikte değerlendirkileri TF-X ile ilgili , "TF-X Türkiye'nin bağımsız bir araştırma ve geliştirmesidir." ifadelerini kullandı.

5. NESİL SAVAŞ UÇAĞI

Latin Amerika'dan havacılıkla ilgili haberler yayınlayan "Aviacionline" internet sitesi ise "Türkiye'nin geleceğinin beşinci nesil savaş uçağı şekilleniyor" başlığını kullandı.

Konuya ilişkin haberde, "Türkiye'nin şu anda geliştirilmekte olan ve ülkenin 100'üncü yılında ilk uçuşlarını gerçekleştirmeyi umduğu askeri uçakları ve insansız hava araçları var." denildi.

F-16'LARIN YERİNİ ALACAK

MMU'nun, Türk Hava Kuvvetleri bünyesindeki F-16 savaş uçaklarının yerini almasının beklendiği kaydedildi.

Milli Muharip Uçak'ta heyecanlandıran gelişme! Bir aşama daha gerçekleşti, geri sayım başladı

Türkiye'nin havadaki gücüne güç katacak ve gururlandıracak olan Milli Muharip Uçak'ta bir aşama daha katedildi. Milli Muharip Uçak'a ilişkin yeni bir görsel paylaşıldı. Böylece 8 Mart'ta hangardan çıkış yapması beklenen bu proje için geri sayım başlamış oldu.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Türkiye'nin ilk milli savaş uçağı olacak Milli Muharip Uçak (MMU) için hız kesmeden çalışmalarını sürdürüyor. Bu uçağın ilk aşamada montaj faaliyetleri ise neredeyse bitti denilebilecek seviyede…

Öte yandan Forbes, Türkiye'nin 2023'te ilk uçuşunu yapmayı umduğu askeri uçaklar listesinde TF-X'e yer vermişti.

MMU’da yeni bir gelişme daha yaşandı. Önceki ay iniş takımları üzerine alınan MMU prototipinin, F110 tipi motorlarının entegrasyonu da başarıyla tamamlandı. Heyecanlandıran nokta ise Milli Muharip Uçak prototipine ait olan son görselde, uçağın montaj faaliyetlerinin büyük ölçüde tamamlandığı anlaşılıyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu