Son Dakika
banner1

e-Devlet'ten hemen engelleyin! Cep telefonu kullanan herkes için geçerli

Cep telefonu kullanan herkese gün içinde pek çok istenmeyen mesaj geliyor. Mevcut yasalara göre; hiçbir şirket, kuruluş onay almadan SMS gönderemez. Ancak kişinin rızasını alan şirket ve kuruluşlar, aksi belirtilene kadar mesaj gönderebilir. Bu mesajları engellemek mümkün. Kişi istememesine rağmen mesajlar gönderen şirketlere ise dava açılabiliyor.

BİLİM VE TEKNOLOJİ 08.11.2022, 11:56
e-Devlet'ten hemen engelleyin! Cep telefonu kullanan herkes için geçerli


Herhangi bir mağazadan alışveriş yaptığınızda sizden cep telefon numaranızı isteyen görevlilere telefon numaranızı vermeme hakkına sahipsiniz. Kimsenin sizin özel numaranızı alma hakkı yok. Buna mecbur değilsiniz. Eğer bir şirketle, örneğin kasada veya e-ticaret üzerinden telefon numaranızı paylaşıyorsanız bu tür kampanyalar için onay vermiş de sayılabilirsiniz. Bunu da e-Devlet üzerinden denetleyebilir, gerekirse bu şirketleri engelleyebilirsiniz. Detayları Hürriyet'ten Sefer Levent yazdı.


   
Herhangi bir arama motoruna, ya da e-Devlet uygulamasının arama kısmına “e-Devlet ticari elektronik ileti” yazın. Sonuçlarda turkiye.gov.tr uzantılı “Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi - e-Devlet” gelecek. Ona tıklayın. Doğrudan internet tarayıcınıza https://www.turkiye.gov.tr/ticari-elektronik-ileti-yonetim-sistemi de yazabilirsiniz. Daha sonra e-Devlet adımında sizden TC kimlik numaranız ve e-Devlet şifreniz talep edilecek. Onları da girin.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu