Son Dakika
banner1

Yok artık!.. FETÖ'cüler Covid-19'u yaymak için bakın ne yaptı?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ’nün ‘güncel yapılanmasına’ ilişkin iddianame hazırlandı. Örgütün kullandığı şifreler ve kodlamalara yer verilen iddianamede “Yüzme Kursuna Yazılmak” ifadesinin yurt dışına çıkış, “Kurs Fiyatı” ifadesinin ise yurt dışına çıkış yapmak amacıyla harcanması planlanan para için kullanılan tabirler olduğu kaydedildi. Öte yandan örgüt üyeliği suçundan ceza talep edilen 29 sanık iddianame çereçvesinde önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlanacak.

ASAYİŞ 13.01.2023, 09:00 13.01.2023, 17:17
Yok artık!.. FETÖ'cüler Covid-19'u yaymak için bakın ne yaptı?

İddianame tamamlandı! FETÖ'nün yeni şifreleri ortaya çıktı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ'nün 'güncel yapılanmasına' ilişkin iddianame hazırlandı. 272 sayfalık iddianamede FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'nün güncel yapılanması ile ilgili olarak gelen bilgiler doğrultusunda il seviyesindeki yapılanmanın "Şirket/Ova" olarak isimlendirildiği, yeni yapılanmanın İstanbul'da "İl İmamı/Hadimi", "Erkek Eğitim Sorumlusu", "Kadın Eğitim Sorumlusu", "Finans Sorumlusu", "Mağdur Aile Mesulü", "İzdivaç Sorumlusu" ve "Sosyal Medya Sorumlusu" şeklinde düzenlendiği belirtildi. İddianamede ilçe seviyesinde yapılanmanın ise "Mağaza/Yayla" olarak isimlendirildiği, ilçe yapılanması genel sorumlusunun "İlçe İmamı/Hadimi" olduğu belirtildi.

MAHKUMLAR COVİD-19 SALGINI SÜRECİNDE DİĞER KOĞUŞLARA MALZEMELER ATARAK VİRÜSÜ YAYMAK İSTEMİŞLER
Örgütün cezaevinde yaptıkları eyleme ilişkin de bilgi verilen iddianamede tutuklu bulunan mahkumların, Covid-19 salgını sürecinde kendi koğuşlarından diğer koğuşlara malzemeler atarak virüsü cezaevi geneline yayma çabası içerisinde oldukları, örgüt üyesi mahkumların bu hareketle yakınları üzerinden sosyal medya aracılığıyla kamuoyunda mağduriyet algısı oluşturarak cezaevi yönetimlerini baskı altına almayı, yargılama süreçlerinde bu durumu lehlerinde kullanmayı, yoğun bakımda Covid-19 tedavisi görülmesi durumunda da tedavi sonrası ailelerinin yanında 3 aylık izin hakkını elde etmeyi amaçladıkları ifade edildi.
İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame çerçevesinde önümüzdeki günlerde 29 sanığın 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan yargılanmasına başlanacak.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu