Son Dakika
banner1

Taksim'de patlama meydana geldi

İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlama sonrası bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya; yaşanan olayda, ölü ve yaralıların olduğunu ifade etti.

ASAYİŞ 13.11.2022, 18:16
Taksim'de patlama meydana geldi

İstanbul'un Beyoğlu ilçesi patlama ile sarsıldı. Taksim'de İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi.

Ekipler bölgeye sevk edildi

Olay sonrası bölgeye çok sayıda; polis, ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Polis, ikinci patlama olacağı şüphesiyle alanı boşaltırken emniyet güçleri, bölgede güvenlik çemberi oluşturdu.

Patlamanın nedeni bilinmiyor

Vatandaşlar bölgeye yaklaştırılmazken patlamanın nedeni de henüz bilinmiyor. Ayrıca, güvenlik amacıyla Taksim civarındaki binalardan dışarı çıkışlara izin verilmiyor.

Ölü ve yaralılar var

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, patlama ile ilgili yaptığı açıklamada "Bugün saat 16.20 sıralarında Beyoğlu ilçemiz, Taksim İstiklal Caddesi'nde bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine emniyet, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir. Can kaybı ve yaralılarımız bulunmaktadır. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır." dedi.

"Şu an acil kan ihtiyacı bulunmamaktadır"

Kızılay, Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Patlama sonrası bölgedeki hastanelere kan sevkiyatı yapıldığı belirtilen açıklamada, "Şu an acil kan ihtiyacı bulunmamaktadır." denildi.

Soruşturma başlatıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı meydana gelen patlamayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Açıklamada, "Bugün İstiklal caddesinde meydanında gelen patlama nedeniyle İstanbul cumhuriyet başsavcılığımız tarafından soruşturma başlatılmış olup 5 cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir.

Ayrıca İstanbul sulh ceza Hakimliği tarafından patlama olayı ile ilgili görsel ve işitsel tüm haber ve sosyal paylaşım sitelerine yönelik yayın yasağı kararı verilmiştir." denildi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu