Son Dakika
banner1

Taksim bombacısı Ahlam Albashir ilk sorguda her şeyi itiraf etti!

Taksim bombacısı Ahlam Albashir, Bölücü terör örgütüyle nasıl tanıştığını anlattı: 2017’de Münbiç’te…

ASAYİŞ 17.11.2022, 11:32
Taksim bombacısı Ahlam Albashir ilk sorguda her şeyi itiraf etti!

İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısını gerçekleştiren Ahlam Albashir ve suç ortakları adliyeye sevk edildi. Teröristin saklandığı evin sahiplerinin bölücü terör örgütü PKK ile bağları sosyal medya hesaplarından çıktı. Ahlam Albashir ifadesinde örgütle ilk bağlantısını ve tanışmasını anlattı: "2017 yılında Münbiç'te bir kişiyle tanıştım. Ona aşık oldum. Sevgili olduk. Bana mensubu olduğu PKK'dan bahsetti. Ben de PKK'ya böyle katıldım."

Son dakika: Taksim bombacısı Ahlam Albashir, Bölücü terör örgütüyle nasıl tanıştığını anlattı: 2017’de Münbiç’te…

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde geçtiğimiz Pazar günü gerçekleşen ve altı kişinin yaşamını yitirdiği, 81 kişinin ise yaralandığı terör saldırısını gerçekleştiren kadın terörist Ahlam Albashir'in de aralarında olduğu 49 kişi adliyeye sevk edildi.

"2017'DE MÜNBİÇ'TE..."

SABAH, kalleş saldırıyla ilgili yeni ayrıntılara ulaştı. Terörist Ahlam Albashir ifadesinde örgütle ilk bağlantısını ve tanışmasını anlattı:"2017 yılında Münbiç'te Ahmet A. ile tanıştım. Ona aşık oldum. Sevgili olduk. Bana mensubu olduğu PKK'dan bahsetti. Ben de PKK'ya böyle katıldım."

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI ORTAYA ÇIKTI

Kendilerine "Evli Çift" süsü veren Ahlam Albashir ve firari Bilal Hassan'ın Esenler'de dört ay boyunca kaldıkları evin sahibi Suriye uyruklu çiftin sosyal medya paylaşımları ortaya çıktı.O paylaşımlarla birlikte; ikilinin bölücü terör örgütü PKK ile olan bağları kesinleşmiş oldu.

Son dakika: Taksim bombacısı Ahlam Albashir, Bölücü terör örgütüyle nasıl tanıştığını anlattı: 2017’de Münbiç’te…

TERÖRİSTBAŞI ÖCALAN'IN FOTOĞRAFLAR ELE GEÇİRİLDİ

Ayn El Arab'dan ev sahiplerini arayan, Ahlam Albashir'i ve Bilal Hassan'ı İstanbul'a göndererek Esenler'deki adrese yerleştiren ve terör saldırısının talimatını telefonla ev sahiplerine veren "Hacı" kod adlı teröristle irtibatı kuran ev sahiplerinin bölücü terör örgütü PKK'nın elebaşı bebek katili Abdullah Öcalan'ın görsellerinin bulunduğu fotoğrafları ele geçirildi.

"HACI İSİMLİ TERÖRİST 'PATLAT' TALİMATI VERDİ"

Öte yandan, terörist Ahlam Albashir, ilk ifadesinde bombalı eylem talimatını 'Hacı' kod adlı teröristin verdiğini söylemişti.Terörist Albashir, "Bombalı eylem talimatını 'Hacı' kod adlı terörist verdi. Ben bankta otururken başka bir örgüt üyesi fotoğrafımı çekti.Hacı isimli terörist kalabalığa baktı ve patlat talimatı verdi. Ben de o talimatın ardından banktan kalktım ve bombayı patlattım" dediği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

İstiklal Caddesi'nde pazar günü 16.20'de büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın banka bırakılan bir pakette gerçekleştiği ve terör kapsamlı olduğu tespit edildi.

Son dakika: Taksim bombacısı Ahlam Albashir, Bölücü terör örgütüyle nasıl tanıştığını anlattı: 2017’de Münbiç’te…

Albashir, saldırıyı gerçekleştirdiğini, PKK'nın özel istihbarat biriminden bir terörist olduğunu itiraf etti.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu