Son Dakika
banner1

MİT PKK'nın İran sorumlusunu Kandil'de temizledi

PKK İran Gençlik Koordinasyonu sözde Sorumlusu "Tolhildan Kandil" kod adlı Barzan Hesenzade'yi Irak/Kandil'de etkisiz hale getirdi.

ASAYİŞ 21.03.2024, 10:59
MİT PKK'nın İran sorumlusunu Kandil'de temizledi


MİT, terör örgütü PKK/KCK'nın sözde İran Gençlik Koordinasyonu sorumlusu Barzan Hesenzade'yi Irak'ın Kandil bölgesinde düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi.

KCR: Değerli yoldaş ve komutanımız Heval Tolhildan'ı saygı ve minnetle  anıyoruz! – Nûçe Ciwan
BAYIK VE KALKAN İLE İRTİBATLI

"Tolhildan Kandil" kod adlı Barzan Hesenzade’nin, terör örgütü sözde PKK/KCK Yürütme Komitesi Eş Başkanı Cemil Bayık ile sözde PKK/KCK Yürütme Konseyi üyesi "Abbas" kod adlı Duran Kalkan ile irtibatlı olduğu tespit edildi. Bayık ve Kalkan ile bağlantılı hareket ediyordu. Bu kapsamda PKK/KCK’nın gençlik yapılanması içerisinde bölge gençliğine yönelik örgüt propagandası yaparak örgüte eleman kazandırma faaliyetleri yürütüyordu.


BARZAN HESENZADE KİMDİR?

Barzan Hesenzade, 1994 yılında İran’ın Mahabad şehrinde doğdu. İran’da Merivan, Mukriyan ve güneyindeki şehirler ile üniversitelerde gençleri örgütleme ve ideolojik bilinç kazandırma maksatlı faaliyet yürüttü. 2016 yılında İran/Mahabat’dan örgütün kırsal kadrolarına katılım sağlayarak silahlı eğitim aldı. Bu kapsamda örgütün Ş.Hemin Bekes ve Ş.Ali Çiçek Akademilerinde eğitim gördü. Örgüt bünyesinde Asos, Pencevin ve Kandil alanlarında kadro temini maksatlı gençlik çalışmalarında bulundu.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu